Diploma-uitreiking in tijden van corona

Bijna is het zover, de diploma-uitreiking voor het onderwijs staat weer voor de deur.

Natuurlijk zijn we benieuwd hoe deze diplomering dit jaar zal gaan verlopen.

Het blijft een gekke gewaarwording, want de studenten zitten al langere tijd thuis en de centrale eindexamens gaan dit jaar ook niet door.

Daarbij komt ook nog eens dat de coronamaatregelen het behoorlijk moeilijk maken om een mooie bijeenkomst te organiseren.

Maar, ik heb goed nieuws! Want organiseer jij dit jaar de diploma-uitreiking op jullie universiteit, hogeschool, mbo, vmbo of middelbare school?

Lees dan deze blog, waarin ik je laat zien hoe je met het huren van een polaroidcamera een ongekende herinnering aan jouw studenten mee kunt geven.

Drive-thru diploma-uitreiking

Bij een drive-thru denk ik eerlijk gezegd alleen maar aan McDonald’s, maar sinds gisteren is mijn beeld daarin helemaal gereset.
Toen kwam ik namelijk een drive-thru diploma-uitreiking tegen bij het Drenthe College.

Een ongekend leuk idee toch? Hiermee voldoe je snel aan alle geldende coronamaatregelen en maak je er toch een heel speciaal moment van.

Terugkijkend op mijn eigen diplomering vond ik het zelf zo speciaal dat je het met de hele groep beleeft en deelt.
Zelf denk ik dat we deze drive-through diploma-uitreiking op veel meer plaatsen terug zullen gaan zien deze zomer. De speciaal aangeschafte jurk voor de diploma-uitreiking is immers reeds besteld en kan niet meer retour worden gestuurd.

Het Alfrink College heeft het drive-thru concept ook bijna compleet en noemt het een diploma-uitrijding.

Een studiejaar om niet snel meer te vergeten

De kans dat men dit jaar vergeet acht ik heel erg klein. Mensen die dit jaar eindexamen doen zullen de gekke situatie waar we nu inzitten denk ik nooit meer vergeten.

Het jaar waarin de reset button voor de wereld werd ingedrukt. Het jaar waarin de 1,5 meter economie werd opgericht en waarbij men een diploma via een drive-thru in ontvangst kan worden genomen.

Om de herinnering aan dit moment echt te vangen raden wij natuurlijk aan om iedere student met zijn diploma op de foto te zetten en deze fotoprint mee te geven.

Een polaroidcamera is daarvoor natuurlijk uitermate geschikt omdat de foto er meteen uit komt rollen en direct klaar is voor gebruik.

Welke fotomogelijkheden zijn er nog meer?

Waarschijnlijk zal niet iedereen een drive-thru diplomering organiseren. Wellicht reiken jullie de diploma’s online uit, of laten jullie mensen per familie de school binnen?

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit op welke manier de diplomering zal zijn, we beschikken over meerdere fotomogelijkheden om er een groot RIVM-proof succes van te maken!

Met ons team hebben we afgelopen week gebrainstormd, hierbij zijn we uitgekomen op de volgende fotomogelijkheden:

– Polaroidcamera – direct klaar foto en supereenvoudig in gebruik.

Fotograaf met fotoprinter – direct een print mee van de fotograaf.

Fotohokje – op locatie de stoerste foto met je diploma + ouders maken.

Polaroid fotobooth– met je eigen smartphone de leukste selfies afdrukken.

Wist je trouwens dat we op de fotograaf, fotohokje en polaroid fotobooth tijdelijk 40% korting geven?

Daarmee wordt een fotomoment ook nog eens ongekend goed betaalbaar dit jaar!

We hopen je met deze blog weer geïnspireerd te hebben! Mocht je de behoefte voelen om even gezellig te brainstormen over jullie diploma-uitreiking, dan kan je ons altijd contacten!

We denken maar al te graag met je mee.

Plaats een reactie

Item added to cart.
0 items - 0.00
× Hoe kan ik je helpen?