Fujifilm- of Polaroid camera huren op je bruiloft? 17 ongekend goede tips!

Ben jij van plan om binnenkort een Fujifilm-of Polaroid camera te huren op je bruiloft? Dan weet ik zeker dat jij alles perfect geregeld wilt hebben.
Juist daarom heb ik wat ongekende tips voor je samengesteld. Het zijn tips die we in de afgelopen 7 jaren zijn tegengekomen en die jouw polaroid belevenis zeker ten goede zullen komen.

1 – Ga jij een instant camera huren of kopen?

Kopen of huren? Het is een vraag waar veel mensen mee zitten. Want zo’n instant camera is natuurlijk vet gaaf om ook zelf te hebben.

Dat hebben ze bij Fujifilm & Polaroid ook goed bedacht vind ikzelf, want de camera is vrij goed te betalen, maar de foto’s zijn altijd behoorlijk prijzig.

Vanuit eigen ervaring kan ik vertellen dat ikzelf met de verschillende direct-klaar camera’s slechts een handjevol foto’s heb gemaakt. De eerste 10 foto’s zijn te gek gaaf, maar daarna denk je toch over elke foto na (omdat het best prijzig is).

Het resulteert er veelal in dat een camera binnen no-time ligt te verstoffen in de kast. En dat is natuurlijk erg jammer.

Daarnaast is huren ook duurzaam, iets wat wij  zelf ook belangrijk vinden. Heb ik je toch niet kunnen overtuigen van het huren van een polaroidcamera, kijk dan op deze vergelijking van instantcamera’s voor een goedkope direct-klaar camera.

2 – Ga je huren? Dan wil je alles op tijd in huis hebben

Stress! Ik ben er helemaal klaar mee. Het maakt mijn leven niet mooier, het maakt mijn haren grijzer en het zorgt er bovenal voor dat ik mijn tijd verspil aan iets dat had kunnen worden voorkomen.
Voor je bruiloft geldt denk ik hetzelfde toch? Niets is vervelender dan je polaroid camera niet op tijd te ontvangen.

Daarom sturen wij alle camera’s altijd 4 tot 5 werkdagen voor aanvang van het event de deur uit. Zo voorkomen we dat we last minute nog even naar Limburg op en neer moeten rijden omdat een camera nog op een Postnl punt ligt.

3 – Hoeveel instant foto’s heb ik eigenlijk nodig?

Als je de mensen 1 foto wilt laten maken voor in het gastenboek, dan kan je de hoeveelheid gasten eenvoudig door 2 delen. Dat is dan ongeveer het maximaal aantal foto’s dat je op zult maken.

4 – Bestel natuurlijk wat extra foto’s.

Het bier is op!!!! Dat gevoel.. Dat ervaar je ook als plots blijkt dat alle foto’s op zijn.

Daarom raad ik aan om altijd wat extra foto’s te bestellen bij het huren van een instant camera. Check bij je verhuurder ook even of het mogelijk is om overgebleven foto’s te retourneren en of daar extra kosten aan verbonden zijn.

5-  Bepaal vooraf wie de foto’s mee naar huis mag nemen?

Bedenk van tevoren goed wat je met de foto’s wilt gaan doen.
Ga je ze in een gastenboek laten plakken? Op een lijntje spannen? Of mogen de mensen de foto’s zelf mee naar huis nemen?

Instant foto’s zijn super populair en het zou erg zonde zijn als iedereen zijn herinnering meeneemt en jullie na deze polaroid verhuur met lege handen achterblijven.

6 – Op welk moment maak je de leukste foto’s?

Stel het is winter, mensen komen van buiten en lopen de feestlocatie in. Net binnen staan 2 hele enthousiaste ceremoniemeester, die dolgraag iedereen direct op de foto willen zetten.

Je krijgt 2 seconden om je jas uit te doen, maar daarna moet je onderkoeld een geforceerde glimlach opzetten.. Cheeeeeesseee.. De polaroid foto is leuk, maar die rode neus en half beslagen bril wat minder.

Daarom raden wij aan om mensen eerst even te laten acclimatiseren voordat je ze met het instant fototoestel op de foto gaat zetten!

7 – Wie gaat de instant foto’s op jouw bruiloft maken?

Wil jij genieten op je eigen bruiloft? Wijs dan iemand in je vriendenkring aan die met de Polaroid- of Fujifilm camera foto’s gaat maken.

Helemaal fijn natuurlijk als deze persoon van tevoren ook even kan oefenen met de camera.

Doordat er nu 1 persoon verantwoordelijk is, weet je ook zeker dat het wisselen van de cassettes goed zal verlopen en de kwaliteit van de foto’s op jullie bruiloft top zal zijn.

8 – De ultieme herinnering in een origineel gastenboek

Wil jij een ongekend aandenken aan jullie bruiloft overhouden?

Dan raad ik altijd een gastenboek aan waar mensen de direct-klaar foto in kunnen plakken. Ze kunnen daarnaast ook een leuk stukje in het boek schrijven.

Zorg voor een stevig tafeltje en natuurlijk een lekkere stoel voor oma.

9 – Gebruik fotolijm met mate

Om polaroid foto’s in te plakken wordt er vaak fotolijm gebruikt. Ik ben geen tegenstander van fotolijm, maar zie het soms na een biertje of 10 nog wel eens helemaal fout gaan. Mensen die dan niet alleen de foto met lijm bestrijken, maar ook een deel van het boek.

Het resulteert in een mooi samengeklonterd fotoboek.

Daarom raad ik zelf altijd fotoplakkers aan.. Die geven wel wat meer afval, maar zorgen voor een schoner boek.

10 –  En toen waren de batterijen op!

Ken jij dat gevoel dat je gaat solliciteren, in een mega file staat en de batterij van je telefoon helemaal op is?
Geen oplader te vinden, dikke vette stress!

Zo voelt het ook als de batterijen van je gehuurde camera op zijn. Zorg er daarom dus altijd voor dat je een extra setje batterijen meegeleverd krijgt.

Wij leveren standaard extra batterijen mee, zonder daar meerkosten voor te rekenen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om nog meer batterijen bij te bestellen.

11 – ANWB hulp bij een defecte camera?

Ik raad mensen altijd aan om bij het ontvangen van de camera’s alles goed testen.

Zo weet je van tevoren ook een beetje hoe de camera werkt.

Uiteindelijk zijn camera’s ook maar apparaten en kan er altijd iets kapot zijn gegaan tijdens het transport, of over het hoofd zijn gezien bij verzending.

12 – Hoe je een mooie glimlach krijgt bij mensen?

Het heeft me echt jaren gekost om erachter te komen hoe je mensen nou het beste natuurlijk kan laten lachen op onnatuurlijke momenten.

Tot laatst mijn dochter van 3,5 heel trots haar schoolfoto’s liet zien, waar ze samen met Max (6) op stond. De mooiste glimlach, zo heb ik ‘m maar zelden op de foto mogen zetten.

Tot ik Isa vroeg wat ze van de fotograaf moesten zeggen, zei ze met haar mooiste glimlach “FRISTIIIIIIIIIIIIIII”

13 – Gebruik fotoprops om mensen los te krijgen.

Ik ben een ongekende fan van foto props (ook wel photo booth props genaamd). Het maakt foto’s vaak net wat leuker doordat mensen iets te doen hebben. Maar, maak het bij feest belevenissen ook weer niet te gek. Want het is maar 1 foto en het zou zonde zijn als mensen helemaal onherkenbaar op de foto staan.

Polaroid huren Isa

14 – Geef een cadeautje weg.

De locatie waar jullie je feest vieren zal alles op alles zetten om jullie avond helemaal geweldig te maken. Hoe mooi is het dan als jij ze voor aanvang van het feest alvast een geweldig cadeau geeft in de vorm van een leuke foto van het team.

Wedden dat ze dit ongekend zullen waarderen en daarmee de avond nog mooier zullen maken? Geluk zit soms in kleine dingetjes.

15 – De polaroid als bedankje meegeven?

Een leuk trouw bedankje is altijd moeilijk te zoeken vind je niet? Hoe gaaf zou het zijn als jullie tijdens de fotoshoot een 50-tal polaroid foto’s schieten van allerlei verschillende poses.

Ja, het is wat werk, maar als je deze foto als bedankje meegeeft aan je gasten weet ik zeker dat dit het meest originele presentje ooit is.

16 – Wees kritisch op je achtergrond

Wat denk jij dat mooier is. Een houten deur die half open staat, of een mooi gouden glitter gordijn als achtergrond van de foto?

De achtergrond keuze kan een foto echt veel mooier maken en dat is natuurlijk het doel. Een ongekend mooie foto herinnering.
Natuurlijk kan je in onze webshop een paar toffe achterwanden vinden.

17 – Laat de DJ de hit Hey Ya van Outkast draaien

Daar op de dansvloer sta jij dan. Omringd door al je vrienden, sta je dan te dansen op het nummer van Outkast.

Jeetje Jasper, wat is dit nou voor tip?

Nou.. Plots hoor je het “Shake it like a polaroid pictures!  Shake it, shake it, shake it..”

Wedden dat het helemaal los gaat!

Make it a night to remember

Ik hoop je met deze tips weer een beetje verder te hebben geholpen in de voorbereidingen van jullie bruiloft.

Maak het ongekend en leg de mooiste momenten natuurlijk vast!

Mocht je nog vragen hebben, kan je hieronder je reactie achterlaten, ik zal daar snel op reageren.

Jasper

Plaats een reactie

Item added to cart.
0 items - 0.00
× Hoe kan ik je helpen?